İsmim Şeref ve çocukluğumdan beri gezenti bir ruha sahip olarak bendeniz çok uzun zamandır bu gezegen üzerinde yaşıyor ve seyahat ediyorum.
İşte burada hakkımda daha fazla bilgiye ulaşabilir, 2017 yılından günümüze Türkiye sınırları içerisinde ve gümrük/sınır kapıları ötesinde gerçekleştirdiğim bisikletli yolculuklarım, şehirlerarası, ülkeler arası ulusal, enternasyonal tarih ve kültür gezilerim, sırt çantalı doğa yürüyüşlerim, yaban doğada kamp maceralarım hakkında yazdığım gezi anılarını okuyabilirsiniz…
Bakın!!! Sakınım yasalarından söz ediyorlar. Dönüşüm ilkelerinden. Var olan bir şey, yok olmazmış! Teselli mi yani bu?.. Hangi fizik yasası, hangi kimyasal ilke yitirilene feryadı dindirebilir ki?.. Bilmem kaç yaşına geldiğinizde, Ganin gibi, öğrenirsiniz ki, birlikte uçarcasına yolları kat ettiğiniz çocukluğunuzun bisikleti “sakınılmış”tır. O güzelim tahta kukalar “dönüşmüş”tür.. Hâlâ varlardır.. Yalan!! Demagoji!! Laf salatası!!
BİSİKLETLİ & SIRT ÇANTALI BİR HAYAT
ONURLU BİR DERİNLİK İÇİN BİSİKLETİMLE & SIRT ÇANTAMLA GEZERKEN DÜŞLEDİĞİM, DÜŞLERKEN DÜŞÜNDÜĞÜM, DÜŞÜNÜRKEN KALEME ALDIĞIM SEYAHATLER ÖTESİ YAZIN EMEĞİMİN SESİNİ YÜKSELTİYORUM…
“gEZENTİ şEREF”i okumak aslında insanın kendisini okumasıdır. Sırf okumak da değil, kendine bir yer bulma uğraşısıdır. Yoksa düşünen insanın salt kendinden uzak bir dünyanın varlıklarını tanıması ya da tanımaya çalışması pek anlamlı değildir. Farklı coğrafyalarda yaşayan insanların sorguladığı ve yanıtlar bulmaya çalıştığı sorular insanın kendisine asla yabancı olmadığı gibi, insanlık dertleriyle uğraşması, ukdeleriyle dertlenmesi, dertlerine ortak olması ve hatta kendi başına gelen dertlere yoldaş bulma açısından “gEZENTİ şEREF” içinde yer alan gezgince bir takım bisiklet yolculuklarını, yaşam hikâyelerini, gezi güncesini ve diğer faaliyetleri; geçmişe, bugüne ve kuşkusuz yarına sırtını dayamış yolculuk maceralarını okuması son derece anlamlıdır…
Nasıl Spartaküs’ün yol göstericiliğinde başlayan insanın düşünce mücadelesi bugün de devam ediyorsa; benim de geçmişle derinlik bir yerlerde buluşup yok olanı var etmeye çalışmam o derece anlamlı. Derin Keşif mücadelemin gerçekten başarılı olması için, insanın ışıltılı ve parıltılı bir bilinçle çelik gibi doğru içerikli kavramlarla bakması gerekiyor üzerinde yaşam sürdüğü göçebe dünyaya…
CEHALET SINIR TANIMIYOR… OYSA BİSİKLETLE GEZERKEN DAHA ÖĞRENİLECEK ÇOK ŞEY VAR…
“Burada kalamazsın, başa dönemezsin” diyor şair… Öyle. Gitmek zorundayım. Farkında olsam da olmasam da, attığım her adımda bir bedel ödemeliyim… Yaşım ELLİ’yi geçeli epey oldu. Arkada bıraktığım ömre neler sığdırılmadı ki… Daha ne kadar yaşayacağım bilinmez ama bildiğim bir şey var: kişilikli ve bilinçli gelişme süreci son nefesimi verene kadar sürecek…
SIRADAN BİRİ İÇİN YILLAR FIRTINAYA BEDELDİR
Yollarda geçen bir ömür Maceraperestlik ve Derin Keşifler’in varlık tarihi, varoluş mücadeleleri, hayat düzleminde karşılaştığı sorunları, kurgulanması ve derinliğe hapis edilmişlikten kurtuluş duygularının tümü üzerine yazılmış ve yazılmakta olan büyük bir hazine ile karşı karşıyasınız…
Aslında “gEZENTİ şEREF”i okumak, yaşantısının büyük bir kesitini seyahatlerle dolu bir dünyaya, ama şimdi özellikle bir bisiklet selesi üzerinde maceracı yollara adamış gezmen bir insanın kendisini okumasıdır.
“Sıradan biri için yıllar fırtınaya bedeldir…“
Seref Sayman – “Gezenti Bisiklet ile 2 Teker 1 Dünya Gezer”
***…***